Isyysvapaa

Isyysblogi, jossa kirjoitetaan aika paljon rahasta ja taloudellisesta riippumattomuudesta

Paljonko Nordnetin käyttäjät kuukausisäästävät?

Jäin itselleni kiinni siitä, että olen taas kasannut tililleni käteistä enkä toteuttanut sijoitusstrategiaani.

Säädin Nordnetin kk-säästösummaa tappiin jotta saisin käteisvarani tungettua rahastoihin ilman ajallista hajauttamista. Säästösummaa säätäessäni huomioni kiinnittyi säästösumman yhteydessä näytettävään säästäjien rankingiin, ja uteliaisuuteni heräsi. Miten paljon muut kuukausisäästävät?

Ronklaamalla säästösummaa sain kerättyä dataa siitä, minkälaisia summia Nordnetin kuukausisäästäjät sijoittavat rahastoihin ja ETF:iin. Alla olevasta graafista näkee säästäjien jakauman. Graafia luetaan niin, että vaaka-akseli kertoo kuukausittaisen säästösumman, ja pystyakseli kertoo, miten suuri osa säästäjistä säästää vähintään kyseisen summan verran.

Laskeva graafi joka näyttää minkälaisia summia Nordnetin kuukausisäästäjät tallettavat rahastoihin ja ETF:iin

Datan perusteella yli puolet Nordnetin kuukausisäästäjistä säästää alle 150 € kuukaudessa. Kuukausisumma voi kuulostaa alhaiselta, mutta parinkymmenen vuoden säästöllä, ja keskimääräisellä Helsingin pörssin tuotolla sen pitäisi jo viedä yli 50t€ eläkesäästöihin.

Keskimääräisellä suomalaisella kotitaloudella oli tilastokeskuksen mukaan pörssi- ja sijoitusrahastovarallisuutta 8123 euroa. Tämän varallisuustason saavuttaa jo yhdessä vuodessa, jos kuuluu Nordnetin kuukausisäästäjien parhaimpaan kymmenykseen, eli sijoittaa yli 700 euroa kuukaudessa. Top 5%:iin pääsee, kun säästää yli 1250 € kuukaudessa.

Silmämääräisesti graafia tarkasteltaessa n. tonnin säästösumma vaikuttaisi olevan jonkinlainen vedenjakaja, jonka jälkeen säästäjien lukumäärä tippuu hieman tuntuvammin, mutta yleisesti ottaen jakauma on aika tasaisesti laskeva, niin kuin voisi olettaa jos data on todellista.

Vaikka olenkin hieman kilpailuhenkinen ihminen, taitaa tässä skabassa olla turhaa tavoitella paalupaikkaa. Jos haluaa päästä parhaaseen prosenttiin, pitäisi kuukausittain säästää yli 4250€. Tällä summalla rahasto-omaisuutta kertyisi vuodessa  yli 50 000 euroa.

Missä kohtaa jakaumaa sinä olet?

Liity postituslistalleni, niin saat ilmoituksen kun artikkeleita. En jaa sähköposteja ulkopuolisille tahoille.

3 vastausta artikkeliin “Paljonko Nordnetin käyttäjät kuukausisäästävät?”

  1. […] 2019 tietojen mukaan pörssiosakkeita tai sijoitusrahastoja. Tekemäni selvityksen mukaan Nordnetin kuukausisäästäjistä suurin osa säästää alle 150 € kuukaudessa rahastoihin. Vaikka muutaman satasen kuukausisäästö tuokin jo merkittävää turvaa arjen vastoinkäymisten […]

  2. […] Kun yleisin Nordnetin kk-säästösumma on alle 150€, päätin käyttää simuloinnissani tuota summaa kuukausisäästön suuruutena. Oletan samalla, että sijoittajalla on varaa laittaa 1000 €:n alkusijoitus rahastoon kuukausisäästön alkaessa. Rahasto sijoittaa pelkästään Helsingin pörssin tuottoindeksiin, OMXHGI:hin, joka uudelleen sijoittaa osingot, eli salkun kehityksessä huomioidaan sekä arvonnousu että osinkovirta. […]

  3. […] datan mukaan Nordnetin kuukausisäästäjistä suurin osa säästää alle 150 € kuukaudessa rahastoihin. Vaikka muutaman satasen kuukausisäästö tuokin jo merkittävää turvaa arjen vastoinkäymisten […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *